• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 22.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.1° Ясне небо

Сьогодні йде мова лише про виживання міста, — мер Миколаєва Сєнкевич

На сьогоднішній день міська влада Миколаєва зосередження на питаннях збереження міста. Поки що мова про відновлення міста внаслідок регулярних обстрілів російських військ — не йдеться.

Про це під час брифінгу в Ukraine Media Center розповів міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

— У нас сьогодні не йдеться мова про відновлення міста. У нас сьогодні йде мова про виживання. В першу чергу, ми сьогодні продовжуємо укріплювати Миколаїв разом з військовими. По-друге, українська армія сьогодні — це не армія зразку 24 лютого цього року. Вже наші військові і ТРО, і т.д. готуються, готуються місця зустрічі з ворогом, — розповів Олександр Сєнкевич.

Він також додав, що хаотичні обстріли міста з боку росіян — це другий етап інформаційної війни, щоб тиснути психологічно на людей, аби ті спонукали владу до капітуляції.

— І, звичайно, тактика росіян направлена на: по-перше, на сіяння паніки серед цивільного населення; по-друге, я вже сьогодні бачу в соцмережах повідомлення: «Давайте вже здаватися, давайте припинемо обстріли міста, бо нас зруйнують». Це другий етап інформаційної війни. Вони хаотично обстрілюють міста, підігріваючи це лозунгами, що треба здаватися, — сказав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, Олександр Сєневич вважає, що окупанти регулярно обстрілюють Миколаїв через невдачі на херсонському напрямку фронту.

Читайте також: