Недобудований басейн в Баштанці: суд зобов'язав підрядника повернути ₴6 млн

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Баштанської окружної прокуратури про повернення до бюджету міста понад шести мільйонів гривень. Гроші має повернути підрядна організація, яка вчасно не закінчила роботи з будівництва басейну.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Миколаївської області.

Підставою для звернення прокурора до суду стало несвоєчасне повернення підрядником коштів попередньої оплати по договору щодо будівництва басейну в Баштанці. 

— Господарський суд Харківської області підтримав принципову позицію Баштанської окружної прокуратури та задовольнив в повному обсязі позов прокурора в інтересах держави в особі Баштанської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю щодо стягнення грошових коштів у сумі понад 6 млн грн за несвоєчасне виконання грошового зобов’язання, – повідомили в прокуратурі. 

Після набрання зазначеним рішенням суду законної сили, окружною прокуратурою вживатимуться заходи до його реального виконання.

Як відомо, ще у грудні 2017 року з ТОВ «Ювента-Груп Україна» Баштанська міська рада уклала договір на 6 мільйонів 23 тисячі 999 гривень щодо будівництва даного басейну. Після цього у травні 2018 року з цією ж фірмою уклали договір на 55 мільйонів 900 тисяч гривень на виконання робіт з будівництва нового басейну.

Раніше видання «Наші гроші» повідомляло про те, що фірма ТОВ «Ювента-Груп Україна» виконує роботи з будівництва басейну в Баштанці за завищеною ціною.

Нагадаємо, що будівництво нового водного спортивного комплексу у Баштанці, яке розпочалося майже 2 роки тому, зупинилося після проведення парламентських виборів у липні.

Пізніше Баштанською місцевою прокуратурою було розпочато кримінальне провадження за фактом можливого присвоєння бюджетних коштів під час будівництва басейну. 

Крім того, 2 листопада 2021 року Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов прокуратури про повернення до бюджету 13,2 мільйона гривень авансу за будівництво басейну у Баштанку за ідеєю екс-нардепа Андрія Вадатурського.

Дивитись повну версію