Суд націоналізував активи та ТРЦ «Ocean Plaza» російського олігарха Ротенберга

Державне бюро розслідувань передало активи російського олігарха Ротенберга, з ними – ТРЦ «Ocean Plaza» у  власність держави.

Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань.

20 березня Вищий антикорупційний суд вирішив конфіскувати контрольну частину корпоративних прав, цілісних майнових комплексів, рухомого та нерухомого майна, грошових коштів на банківських рахунках, в тому числі товариства з обмеженою відповідальністю «Авангард-Віларті» та «ІС «Либідь», які є власниками торгово-розважального центру «Ocean Plaza». Рішення суду вступить в дію за 10 днів.

«Майже 70% акцій ТРЦ перейде в управління держави. Кабінет Міністрів України має визначити державну установу, яка управлятиме українськими активами підсанкційного олігарха», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що працівники ДБР довели причетність до фінансування злочинів направлених на зміну меж державного кордону України та ведення агресивної війни проти України резидента Російської Федерації Аркадія Ротенберга, який є наближеним до президента Росії – Володимира Путіна.

Проти Аркадія Ротенберга, його доньки Лілії Ротенберг та ще низки осіб з їхнього оточення введено санкції – застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів.

Нагадаємо, раніше Євросоюз зняв санкції з херсонського колаборанта Кирила Стремоусова через його смерть.

Дивитись повну версію