Голова громади визначила собі премій на понад ₴1 млн у Миколаївській області

«Децентралізація»

Місцеві Новомар’ївської територіальної громади Миколаївської області звернулися до поліції, аби ті перевірили роботу місцевої чиновниці. Кажуть, голова їхньої громади призначала собі щомісяця премії й надбавки, які сумарно за рік роботи вийшли у понад 1 мільйон гривень.

Про це повідомляє новинний сайт «Преступности. НЕТ».

Відомо, що Новомар’ївська територіальна громада розташована у Вознесенському районі Миколаївської області. До її складу входить 26 сіл.

Зазначається, що голова Новомар’ївської територіальної громади Миколаївської області Тамара Фесько призначила собі щомісячну премію в розмірі до 200% окладу. Крім того, посадовиця виписувала собі й інші надбавки за «сумлінну» роботу. Відповідно, її річна зарплата складає понад 1 мільйон гривень. Такі деталі щодо заробітної плати виданню «Преступности. НЕТ» повідомила адвокатка Олена Петренко, до якої звернулися місцеві жителі.

Адвокатка конкретизувала виплати Тамари Фесько у грудні 2022 року, куди увійшли надбавки за виконання роботи, щомісячна премія та щорічна матеріальну допомогу на оздоровлення.

Також за даними адвокатки, Тамара Фесько звинувачується у службовому підробленні, а кримінальна справа слухається в Єланецькому районному суді Миколаївської області. За даними слідства, чиновниця неодноразово виділяла землі наближеним до неї особам.

Станом на 5 квітня 2023 року коментаря самої Тамари Фесько немає. 

Нагадаємо, за три роки чиновники миколаївської мерії отримали більше ₴30 мільйонів допомоги на оздоровлення. 

Дивитись повну версію