Котушка для матчевої ловлі: особливості конструкції

Один із важливих етапів підготовки до риболовлі – вибір спорядження. Котушка для матчевої ловлі - найважливіший аксесуар. Вироби цього маркуються написом match. Конструкція прийшла зі спортивного риболовлі на швидкість, де важлива кожна частка секунди. Оснащення сучасного рибалки стало набагато легшим, зручнішим у використанні. Товари для активного відпочинку від відомих брендів сучасності представлені в інтернет-магазині «Ванклік».

Основні характеристики

Декілька параметрів визначають якість матчевої котушки. Один з них – якість укладання волосіні. Як правило, використовується далекий закид, тому волосінь має рівно намотуватися. Особливо це важливо при використанні легкого поплавця та наживки. Набагато зручніше використовувати спінінг, якщо гвинт обертається нескінченно.

Найважливіший елемент – підшипники. Їх може бути більше 15 штук, але важлива не кількість, а якість. Мінімальна кількість підшипників для максимальної зручності риболовлі – 3, а оптимальна 5-8.

Лісоукладач допомагає уникнути швидкого зносу волосіні. Якісний ролик лісоукладач виготовлений з нітридо-титанового сплаву.

Обов'язковий елемент котушки для матчевої риболовлі - фрикційне гальмо. Цей тип риболовлі пов'язаний з використанням тонкого оснащення, тому потрібен чуйний фрикціон.

Варто згадати і про передавальну кількість матчевої котушки. Висока передавальна кількість дозволяє швидко вимотувати волосінь, але котушка помітно втрачає в потужності при лові на велику рибу. Не вдаючись до подробиць, варто сказати, що новачкові краще вибрати виріб із показником 5.0:1-5.5:1.

Декілька слів про виробників

Звичайно, не останню роль відіграє і виробник аксесуарів для риболовлі. Високу якість можна очікувати тільки від відомих брендів. Товари маловідомих фірм швидко вийдуть із ладу. Найкращі відгуки у таких компаній:

  • Shimano;
  • Browning;
  • Stradic;
  • Мікадо.

Продукція перерахованих вище компаній широко представлена в інтернет-магазині «Ванклік». Тут можна знайти все для риболовлі будь-якої пори року.

Реклама
Дивитись повну версію