На Миколаївщині та Херсонщині вже виплатили понад ₴60 млн постраждалим від підтоплень через підрив Каховської ГЕС

Мешканці Миколаївської та Херсонської областей, що постраждали від підтоплень внаслідок підриву Каховської ГЕС, вже отримали державну фінансову допомогу в загальному розмірі 66 мільйонів гривень.

Як повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, допомогу виплатили  12 232 жителям Херсонщини та 983 — Миколаївщини.

Йдеться про виплати матеріальної допомоги у розмірі 5 тисяч гривень.

У Мінреінтеграції також нагадали, що заяви на таку грошову допомогу від держави приймаються до 31 жовтня 2023 року включно.

«Її можуть отримати особи, які на момент підриву ГЕС проживали (були зареєстровані/задекларовані) в населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Кабінет міністрів затвердив порядок надання одноразової виплати мешканцям Херсонщини й Миколаївщини, які втратили врожай через підрив Каховської ГЕС.

Також уряд виділив Херсонській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям 564 мільйонів 875 тисяч гривень для допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву РФ Каховської ГЕС.

Дивитись повну версію