Завдав збитків на понад ₴800 тисяч: на Миколаївщині правоохоронці підозрюють екс-директора держпідприємства

У Миколаївському районі поліцейські повідомили про підозру колишньому виконувачу обов’язків директора одного з держпідприємств.

Про це повідомила Поліція Миколаївської області.

За даними слідства, чоловік привласнив мінеральні добрива, що належали держпідприємству, на понад 800 тисяч гривень. 

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у 2020 році 50-річний чоловік, перебуваючи на посаді тимчасово виконуючого обов’язків державного підприємства, під особистий підпис прийняв від товариства з обмеженою відповідальністю мінеральні добрива вагою більше 43 тонн, але не оприбуткував їх та розпорядився на власний розсуд.

Екс-посадовцю повідомили про підозру за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України «Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах».

Стаття передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі розлідування триває та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро повідомило бізнесмену Ігорю Коломойському про ще одну підорзу — у заволодінні 9,2 мільярда гривень ПриватБанку.

Дивитись повну версію