На Миколаївщині громадянина РФ позбавили права власності на землі

На Миколаївщині прокуратура через суд намагається конфіскувати чотири земельні ділянки площею понад 30 гектарів, які опинилися у власності росіян.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Зазначається, що факти порушення вимог земельного законодавства під час використання іноземними громадянами чотирьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення в межах Новобузької міської, Вільнозапорізької та Софіївської сільських територіальних громад Баштанського району Миколаївської обласні.

Зокрема, громадяни РФ упродовж року після набуття права власності в порядку спадкування на земельні ділянки не відчужили їх та, надалі, передали в оренду суб’єктам господарювання, внаслідок чого отримували дохід на території України.

«З метою поновлення порушених прав держави, окружна прокуратура звернулася до суду з позовами до громадян РФ  про примусову конфіскацію вказаних земельних ділянок на користь держави. На даний час у справах відкрито провадження, триває судовий розгляд, а також з метою забезпечення позовів накладено арешт на відповідні земельні ділянки», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Первомайському районі, що на Миколаївщині, прокуратура через суд вимагає конфіскувати дві земельні ділянки площею понад 30 соток, які належать громадянам Росії.

Дивитись повну версію