До опалювального сезону відремонтовано майже 80% обладнання, — Шмигаль

Підготовка енергетики України до осінньо-зимового опалювального сезону входить у фінальну стадію. Відремонтовано близько 80% обладнання.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Уряду 12 вересня.

«Трохи більше місяця залишилося до початку опалювального сезону. Другого за час повномасштабної війни і не менш складного, ніж минулорічний. Ворог знову хоче використати холод і темряву як зброю. Ми готували і продовжуємо готувати нашу енергосистему», — сказав Денис Шмигаль.

Премʼєр розповів, що на сьогодні відремонтовано 7 атомних енергоблоків, ще 2 стануть до ладу до старту опалювального сезону, у результаті чого їхня загальна потужність становитиме 7,8 ГВт.

«Робимо важливий крок до енергонезалежності — на Рівненській АЕС почали завантажувати нове ядерне паливо компанії Westinghouse замість російської монополії на подібні види палива. Європа разом з Україною мають усунути РФ з цього ринку, щоб позбутися енергетичної загрози», — розповів Денис Шмигаль.

Також, за словами премʼєра, Міністерство енергетики взяло на себе зобовʼязання, що до початку сезону запрацюють 25 енергоблоків, які дадуть енергосистемі 4,5 ГВт потужності.

Як повідомлялось, очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що наразі вже впроваджуються заходи, що підготують критичну інфраструктуру області до опалювального сезону. 

Дивитись повну версію