В управлінні міськздоровʼя Миколаєва закликали містян здавати кров

14:32, 14 вересня, 2023

Начальниця управління охорони здоровʼя Миколаївської міської ради Ірина Шамрай закликала містян здавати кров, щоб банк крові був постійно наповнений.

Про це вона заявила в середу, 13 вересня, під час брифінгу, пишуть «НикВести».

Ірина Шамрай розповіла, що 12 вересня, вони провели по управлінню і по підпорядкованим закладам охорони здоровʼя день донорства. Сказала, що також Миколаївська обласна станція переливання крові допомагала місту Херсон. Та додала, що вона здавала кров вже шість разів та закликала мешканців адекватно віднестися до цієї проблеми.

— Я закликаю мешканців, хто може здати кров сьогодні, прошу вас прийти на обласну станцію переливання крові. Вчора здавав в черговий раз, третій чи четвертий за час війни, наш профільний заступник Анаталій Петров та керівник апарату Іван Сміренський. Ці люди здають кров уже по декілька разів. Тому я прошу приєднатися мешканців до цієї ініціативи. Люди повертаються в місто. Думаю, що сьогодні ми можемо організувати банк крові, щоб він був у нас постійно наповнений, — сказала Ірина Шамрай.

Вона додала, що у донорства є обмеження, з моменту останньої здачі крові повинен пройти період у шість тижнів.

Нагадаємо, що станом на 11 вересня у Миколаївському обласному центрі переливання крові бракує донорів з негативним резус-фактором.

14:32, 14 вересня, 2023
View full version