«Затягнемо пояси та будемо працювати», — Кім про те, що у Миколаєва заберуть військовий ПДФО

11:50, 18 вересня, 2023

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім прокоментував ситуацію з фінансуванням області.

Про це він розповів в ефірі національного марафону.

За його словами, Миколаївщина, на жаль, не є репрезентативною вибіркою, бо є одною з прифронтових областей.

— В нас до війни було 42% військового ПДФО, бо велика кількість бригад тут дислокувалися. Коли ПДФО відійде, то спроможності буде менше, проте західні області будуть спроможні більше, ніж до 2024 року. При тому я розумію, що уряд буде компенсувати зворотними дотаціями та допомагати регіонам, які воюють чи знаходяться в прифронтовій зоні. Навіть попри те,  що зміняться бюджети, нам буде важко, бізнес передислоковується. Ми тут затягнемо пояси та будемо працювати, — зауважує він.

Він додав, що цілком підтримує ініціативу уряду, адже гроші йдуть на забезпечення армії. Оскільки, це пріоритет номер один. 

— Так, на зарплати всім вистачить на соціальні потреби всім вистачить. Однак не буде грошей на проєкти розвитку, — сказав Віталій Кім.

Нагадаємо, що Миколаїв доєднався до звернення від «Асоціації міст України» до президента України, Верховної Ради та Кабінету міністрів з проханням не забирати з міських бюджетів ПДФО з доходів військових.

Раніше це питання розглянули на засіданні бюджетної комісії Миколаївської міськради. У департаменті фінансів спрогнозували бюджет наступного року в 5,7 мільярдів гривень, при цьому 2 мільярди 700 мільйонів — це ПДФО з військових.

Також повідомлялося, що депутати Миколаївської міської ради внесли зміни в програму «Соціальний захист», до якої з бюджету буде виділено 600 тисяч гривень на відшкодування витрат за копку могил загиблих солдатів, які брали участь в забезпеченні оборони України проти російської агресії.

11:50, 18 вересня, 2023
View full version