Норвегія надасть Україні ще понад $90 мільйонів допомоги

21:55, 26 вересня, 2023

Норвегія виділила додатково 92,5 мільйона доларів для забезпечення українців життєво важливою допомогою.

Про це повідомляє уряд Норвегії.

Зазначається, що на зустрічі основну увагу буде приділено складній гуманітарній ситуації, яку створює війна в Україні, а також обговоренню способів надання необхідної допомоги цивільному населенню в потрібний час.

«Мирне населення України дуже постраждало унаслідок жорстокої війни Росії. Зусилля українського народу протистояти щоденним нападам на цивільну інфраструктуру героїчні. Їм потрібна наша допомога, щоб пережити ще одну зиму війни. Норвегія надає додатково 1 мільярд норвезьких крон, щоб забезпечити українцям доступ до захисту та життєво необхідної допомоги», — йдеться в повідомленні.

Крім того, на зустрічі також обговорюватимуть, як реалізувати рішення для переходу від короткострокової гуманітарної допомоги до довготермінових зусиль з відновлення.

Нещодавно, стало відомо, що Україна отримала від Європейського Союзу восьмий транш макрофінансової допомоги на суму 1,5 мільярда євро.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз оголосив пакет гуманітарної допомоги на 500 млн євро для підтримки людей, які постраждали внаслідок бойових дій у Нагірному Карабаху. 

21:55, 26 вересня, 2023
View full version