У Миколаєві збираються витратити більше ₴7 млн на ремонт спортивного майданчика: містяни просять Держаудитслужбу перевірити доречність робіт під час війни

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міськради оголосив тендер на проведення капітального ремонту спортивно-ігрового майданчика по Херсонському шосе за понад 7 мільйонів гривень.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro, пишуть «НикВести».  

Мова йде про спортивний майданчик, що знаходиться між будинками за адресами Херсонське шосе 30, 32, 38.

З цього приводу деякі жителі Миколаєва звернулися до Держаудитслужби зі звинуваченнями у бік замовника, щодо завищеної вартості ремонту майданчика. Окрім того, заявники вважають, що такі витрати є неприпустимими під час дії воєнного стану.

У коментарі «НикВести» директор департаменту ЖКГ Дмитро Бездольний пояснив, на що саме витратять 7 мільйонів гривень та чому вважає недоцільними зауваження громадян стосовно тендерної пропозиції.

— В Держаудитслужби немає пункту «не на часі», як вважає людина. Відповідно, вона вказала усе що могла: завищена ціна, об’єми та, якщо подивитися детальніше, там написано «інші причини». Просто це особиста позиція людини, що ремонт зараз не актуальний. Аудиторська служба може перевірити ці моменти, що там вказані, але порушень ніяких вони не знайдуть, — сказав він.

Дмитро Бездольний зазначив, що роботи на спортивному майданчику почали ще у 2020 році та до цих пір не можуть завершити. За його словами, на одній з весняних сесій Миколаївської міськради це питання підіймали голова адміністрації Інгульського району Ганна Ременнікова та депутат міськради Максим Коваленко.

— Цьогоріч, враховуючи весняне звернення, ми знову провели корегування і витратили кошти, так давайте вже завершимо ремонт. Цього року не зробимо, потрібно буде робити нове корегування, а це просто безглуздо.Великий мікрорайон, там реально багато дітей, а навкруги нічого такого немає. Дітям війна, не війна, а все одно треба десь гратися, — зазначив Дмитро Бездольний.

За його словами, кошти витратять на ремонт покриття та встановлення нового ігрового комплексу, зокрема скеледрому. Також там проведуть роботи з ліквідації наслідків влучання касетних боєприпасів та встановлення камер відеоспостереження.

— Оскільки ми бачимо, що у багатьох місцях без відеоспостереження усе приходить у неналежний стан, тому там ми передбачаємо встановлення камер спостереження, — додав директор департаменту.

Нагадаємо, жителі Миколаєва поскаржилися на аварійний стан скейт-майданчика біля стадіону у парку Перемоги. У коментарі «НикВести» голова адміністрації Центрального району міста Олександр Береза пояснив, що донедавна не було змоги проводити ремонт майданчика за місцевий бюджет, оскільки він не перебував на балансі міста.

Разом з тим, мешканці Миколаєва просять відремонтувати аварійний дитячий майданчик у Центральному районі. Нещодавно там дитина впала разом з гойдалкою.

Зазначимо, що мешканці Миколаєва багато разів скаржились на занедбані дитячі майданчики у різних районах:

Так, у Миколаєві по вулиці Китобоїв, 2а розташований занедбаний дитячий майданчик, який потребує негайного ремонту. Територія навколо також недоглянута та заросла травою.

Мешканці Миколаєва просять привести до ладу занедбаний дитячий майданчик в Інгульському районі.

Також миколаївець поскаржився на незадовільний стан дитячого майданчику у ДМ «Казка». Він звертався з проханням провести там ремонт та модернізацію, на що адміністрація «Казки» повідомила, що за результатами перевірки дитячий майданчик «є цілком безпечним» для відвідування дітей.

Наприкінці липня дитячий майданчик огородили обмежувальною стрічкою. У дитячому містечку «Казка» ще не можуть назвати точну дату, коли буде відновлено поламаний дитячий майданчик.

Також повідомлялося, що дитячий майданчик у миколаївському містечку «Казка», на аварійний стан якого скаржилися містяни, а адміністрація назвала «цілком безпечним», огородили обмежувальною стрічкою.

Дивитись повну версію