Податківці викрили підприємсво на Миколаївщині, яке торгувало сигаретами без акцизу

У межах здійснення заходів щодо контролю за дотриманням законодавства України фахівці Головного управління ДПС Миколаївщини виявили підприємство, яке має пʼять обʼєктів торгівлі із незаконного обігу підакцизних товарів, зокрема рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Про це повідомила пресслужба ДПС Миколаївської області.

Під час проведення перевірок виявлено групу товару без марок акцизного податку, відсутність видаткових накладних на походження товару та порушення щодо невикористання РРО/ПРРО під час здійснення підприємницької діяльності.

Загальна кількість такого товару та документів склала 1436 одиниць на суму понад 497 тисяч гривень. На усіх торговельних обʼєктах фахівці ДПС вилучили підакцизні товари та склали адміністративні протоколи.

За порушення статті 11 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» до підприємства буде застосовано фінансову санкцію у сумі понад 1,5 мільйона гривень та анульовано ліцензії на право роздрібної торгівлі рідинами.

Нагадаємо, прикордоники помітили переміщення з України до Угорщини пʼяти чоловіків, які намагалися незаконно провести 20 ящиків сигарет без марок акцизного збору України.

Дивитись повну версію