На Львівщині посадовиця намагалася зʼїсти хабар при затриманні

Заступниця голови лікарської комісії на Львівщині намагалася зʼїсти хабар, який вимагала у військовослужбовця.

Про це 29 вересня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Правоохоронці затримали посадовців Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії та Турківської міської лікарні у Львівській області. Вони вимагали хабар у військовослужбовця за встановлення другої групи інвалідності його батькові, що давало б змогу завершити службу.

За даними слідства, голова Самбірської МСЕК і керівники лікарсько-консультативної комісії обіцяли оформити відповідні документи за 3200 доларів. Як відомо, гроші вони отримували трьома траншами. Під час передачі останньої суми правоохоронці затримали «на гарячому» заступницю голови лікарсько-консультативної комісії.

Але під час затримання посадовиця намагалася позбутися грошей та з’їсти 100 доларів. Однак правоохоронці цьому завадили та вилучили у неї кошти.

Під час обшуків за місцем роботи та у приватних помешканнях було вилучено документи та гроші, майже 30 тисяч доларів, 10600 євро, 37000 гривень та 520 злотих.

Трьом посадовцям повідомили про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Миколаєві затримали 23-річного чоловіка, який за 2500 тисячі доларів допомагав зняти військовозобов'язаних з обліку.

Дивитись повну версію