У Prozorro оголошені перші 50 тендерів на проєкти відновлення: серед них є Миколаївщина

Станом на початок жовтня Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури оголосило 50 тендерів на проєкти з відновлення. Один з тендерів спрямують на проєкт у Миколаївській області.

Про це повідомив керівник проєкту розвитку системи закупівель Агентства відновлення Олександр Наход на архітектурно-будівельному BUSINESS FORUM «Відновлення України. Модернізація і трансформація», передає Економічна правда.

За його словами, до пріоритетних для відновлення регіонів входять Київська, Чернігівська, Сумська, Одеська, Миколаївська та Херсонська області.

«Перші результати наших закупівель. Ми почали у квітні-травні разом із ринком готуватися до перших закупівель із відновлення. Станом на початок жовтня вже 50 процедур у системі Prozorro було оголошено, пов'язаних саме з будівництвом об'єктів. Укладено на сьогодні 18 договорів», — зазначив він.

Нардеп нагадав, що перші торги на об'єкти було оголошено в червні в Київській області.

У трьох містах — Посаді-Покровському (Херсонської області), Ягідному (Чернігівська області) і Бородянці (Київської області) — оголошено перші тендери. У цих містах буде здійснено комплексне відновлення.

Раніше повідомлялося, Європейський інвестиційний банк надасть додаткові 1,5 мільярди гривень на проєкти відновлення в регіонах. Частину з них спрямують на девять проєктів у Миколаївській області.

Нагадаємо, що у квітні 2023 року Європейський інвестиційний банк схвалив додаткові 20 мільйонів євро на покращення водопостачання у Миколаєві. Згодом на ці потреби ЄІБ спрямував ще 153,3 мільйона гривень.

Також «НикВести» стало відомо, що Європейський інвестиційний банк надасть 13 мільйонів гривень на відновлення водопровідної мережі у селі Софіївка Первомайської громади Миколаївської області. 

Дивитись повну версію