Підприємці Миколаївщини зареєстрували вже майже 15 тисяч касових апаратів

18:32, 13 жовтня, 2023

Податкова служба нагадує, що з 1 січня минулого року миколаївські підприємці мають користуватися касовими апаратами при проведенні розрахунків. Ця вимога була призупинена у зв’язку з війною, однак з 1 жовтня підприємці повинні знову користуватися РРО.

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Миколаївській області

Як повідомив очільник Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв, Законом України від 03 березня 2022 року № 2118-IX було визначено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог застосування реєстраторів не застосовувались.

Однак, наразі прийнято закон від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ, яким з 1 жовтня 2023 року відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари та послуги.

Поряд з цим, законом деякі категорії суб’єктів господарювання звільняються від відповідальності за порушення вимог, що вчинені ними у період з 1 січня 2022 до 1 жовтня 2023 року. Також починаючи з 1 жовтня підприємці не нестимуть відповідальності за порушення вимог, вчинені ними при продажу товарів, наданні послуг на тимчасово окупованих РФ територіях України, територіях активних бойових дій, територіях можливих бойових дій. Проте ця норма не стосується розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.

Роман Корнєв зазначив, наразі на Миколаївщині зареєстровано 14 тисяч 999 апаратів. З них 6,1 тисячі — звичайні реєстратори розрахункових операцій (РРО) та 8,8 — програмні РРО.

37% українців переконані, що розширення застосування касових апаратів (РРО) — це скоріше утиск малого бізнесу. Водночас, 51% вважає це наведенням порядку у сфері сплати податків.

18:32, 13 жовтня, 2023
View full version