У Миколаєві шість аварійних будинків потребують демонтажних робіт

20:31, 17 жовтня, 2023

У Миколаєві до переліку аварійно-небезпечних об’єктів, які потребують невідкладних робіт щодо демонтажу та ліквідації внаслідок військової агресії Російської Федерації додано два будинки.

Відповідний проєкт рішення ухвалив виконком Миколаївської міськради.

У рішенні від 24 травня цього року у переліку вказано чотири аварійно-небезпечних будинки. Новим рішенням від 11 жовтня додано ще два об’єкти.Переліку аварійно-небезпечних об’єктів

Додані будинки до перелік аварійно-небезпечних об’єктів

Один із об’єктів — будинок по вулиці Великій Морській, 49 раніше був у переліку під частковий демонтаж та виконання противоаварійних робіт.

Об'єкти, які підлягають частковому демонтажу

Раніше повідомлялося, що Миколаївська міська рада розробляє механізм, який дозволить зносити пошкоджені від ворожих ударів будинки за «мовчазною згодою» співвласників.

Нагадаємо, що у найближчі кілька тижнів мешканці напівзруйнованого будинку по вулиці Адміральська, 32, отримають результати технічного обстеження. Вони очікують на позитивні результати, які дадуть можливість департаменту ЖКГ Миколаєва встановити над будівлею тимчасове укриття.

Як відомо, в ніч на 20 липня війська РФ завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок влучання було зруйновано триповерховий житловий будинок. 

Наступного дня представники міської влади заявили про плани знести будівлю повністю.

У вересні жителі самостійно замовили технічне обстеження будівлі. Таким чином вони зʼясовуватимуть, чи придатний будинок для життя. 

Під час атаки в будинку загинуло літнє подружжя. Спочатку з-під завалів дістали тіло чоловіка. Трохи пізніше витягнули тіло жінки.

Через удар також зазнала руйнувань будівля обласного центру народної творчості, в якому за радянських часів знаходився будинок піонерів, де почав свій творчий шлях поет-пісенник Марк Лисянський.

20:31, 17 жовтня, 2023
View full version