До місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло ₴99,5 млн податку на нерухомість

17:28, 23 жовтня, 2023

За 9 місяців 2023 року до місцевих бюджетів Миколаївської області надійшло 99,5 мільйонів гривень податку на нерухомість.

Про це повідомили в Головному управлінні Державної податкової служби у Миколаївській області.

— Завдяки постійній цілеспрямованій роботі щодо визначення об’єкта оподаткування податком на нерухоме майно, відмінним від земельної ділянки (так званий «податок на нерухомість»), та суми податку до сплати, у січні-вересні 2023 року до місцевих бюджетів мобілізовано 99,5 мільйонів гривень податку на нерухомість, що на 25,6 мільйонів гривень більше, ніж у відповідному періоді 2022 року, — зазначив виконуючий обов'язки начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв.

Юридичні особи перерахували 71,8 мільйон гривень. Фізичні особи-власники майна перерахували 27,7 мільйонів гривень.

У ДПС нагадали, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир — 60 квадратних метрів, житлових будинків — 120 квадратних метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток — 180 квадратних метрів. Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр. 

— Функціонування територіальних громад і підтримка обороноздатності нашої країни безпосередньо залежать від наповнення місцевих бюджетів. Завдяки спільним та скоординованим діям податкової служби і органів місцевого самоврядування вдається забезпечити позитивну динаміку у наповненні місцевих бюджетів. Виконання кожним платником свого обов’язку щодо сплати належних податків і зборів (у тому числі, податку на майно) забезпечить подальший розвиток територіальної громади, надасть змогу в повному обсязі профінансувати заплановані видатки для закладів освіти, культури, охорони здоров’я та благоустрою територій, — зазначив очільник податкової служби Миколаївщини.

Нагадаємо, у січні-вересні 2023 року до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло 921,2 мільйонів гривень єдиного податку. 

17:28, 23 жовтня, 2023
View full version