У Carlsberg заявили, що Москва вкрала їхній російський бізнес

Данська пивоварна компанія Carlsberg, яка розірвала усі зв’язки зі своїм російським бізнесом, відмовляється укладати угоду з урядом Росії, яка б зробила захоплення активів Москвою легітимним.

Про це заявив генеральний директор компанії Якоб Ааруп-Андерсен, пише «Економічна правда».

Датська група з минулого року намагалася продати свою дочірню компанію «Балтика» в Росії, йдучи по стопах багатьох інших західних компаній, які залишили країну після її вторгнення в Україну.

Однак після того, як у червні Carlsberg оголосив, що знайшов покупця для бізнесу, наступного місяця президент Росії Володимир Путін розпорядився тимчасово арештувати частку Carlsberg у місцевій пивоварні.

— Немає жодного способу обійти той факт, що вони вкрали наш бізнес у Росії, і ми не збираємося допомагати їм, щоб це виглядало легітимним, — сказав Якоб Ааруп-Андерсен.

Carlsberg мав вісім пивоварень і близько 8400 співробітників у Росії, а минулого року списав вартість «Балтики» на 9,9 мільярда датських крон (1,41 мільярда доларів).

Через обмежену взаємодію з керівництвом «Балтики» та російською владою з липня Carlsberg не зміг знайти жодного прийнятного вирішення ситуації.

— Ми не збираємося укладати угоди з російським урядом, які якимось чином виправдовують незаконне захоплення нашого бізнесу, — сказав Якоб Ааруп-Андерсен журналістам.

Раніше цього місяця Carlsberg у відповідь розірвала ліцензійні угоди для своїх брендів у Росії, які дозволили «Балтиці» виробляти, продавати та продавати всю продукцію Carlsberg у країні.

— Коли ці ліцензії закінчуються разом із пільговим періодом, їм більше не дозволяється виробляти жоден з наших продуктів. Звичайно, я не можу гарантувати, що це станеться, але це наші очікування, — додав гендиректор.

Нагадаємо, на початку березня 2022 року данська пивоварна компанія Carlsberg заявила, що припинить нові інвестиції в РФ, а також призупинить експорт пива та інших напоїв до країни через вторгнення в Україну.

Дивитись повну версію