Кабмін затвердив нову систему зарплат держслужбовців

Кабінет міністрів схвалив реформу оплати праці державних службовців, яка дозволить зекономити 8 мільярдів гривень за рік.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

«Уряд продовжує реформу державного управління. Сьогодні затверджуємо документ про нову систему оплати праці на основі кваліфікації посад та грейдів», — сказав він.

За словами Дениса Шмигаля, тепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% — премії.

«Ніхто з керівників тепер за власним бажанням не зможе нараховувати захмарні премії, надбавки та доплати», — сказав він.

За словами прем’єра, нова система охопить як державні органи з юрисдикцією на всю Україну (міністерства, Секретаріат Кабміну, Офіс президента), так і регіональні органи (обласні та районні адміністрації).

Одночасно з 1 січня уряд скорочуємо кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч.

«Нова система оплати праці та скорочення вакансій, за оцінками Міністерства фінансів, дозволить нам зберегти близько 8 мільярдів гривень бюджетних коштів і спрямувати їх у 2024 році на потреби безпеки й оборони», — зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Україні доведеться відкласти виплату заробітної плати держслужбовцям та пенсій мільйонам своїх громадян, якщо ЄС та США не нададуть фінансову допомогу на початку 2024 року.

Дивитись повну версію