Блокування польського кордону: в ДПСУ підтвердили, що фермери припинили протест на пункті пропуску в Медиці

9:40, 07 січня, 2024
Пункт пропуску «Медика-Шегині». Фото: Суспільне ЛьвівПункт пропуску «Медика-Шегині». Фото: Суспільне Львів

Державна прикордонна служба України підтверджує, що польські фермери завершили блокування пункту пропуску «Медика — Шегині».

Про це повідомляється в телеграм-каналі прикордонників.

Протест було припинено о 21:00. 

— За інформацією, отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща сьогодні о 21:00 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску «Медика — Шегині». Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну здійснюється у звичайному режимі, — заявили в ДПСУ.

На даний час на вʼїзд в Україну перед ППр «Медика – Шегині» очікують 650 вантажівок.

Нагадаємо, в листопаді польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок на ще одному пункті пропуску на кордоні з Україною. До цього польські перевізники заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску: «Гребенне — Рава-Руська», «Корчова — Краківець», «Дорогуськ — Ягодин».

За даними Мінінфраструктури, після підписання Угоди кількість перевізників, які перетинали кордон в напрямку ЄС, у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року збільшилася на 53%, кількість перетинів — на 43%.

Раніше повідомлялося, що польські перевізники, які протестують на кордоні, попри обіцянки блокують проходження через пункти пропуску гуманітарної допомоги та цистерн з паливом. 

У грудні через блокування пунктів пропуску на кордоні з Польщею українській економіці нанесено збитків 1 мільярд євро.

9:40, 07 січня, 2024
View full version