«Час йде, годинник тікає»: Байден закликав надалі допомагати Україні

Джо Байден, скриншот із пресконференціїДжо Байден, скриншот із пресконференції

Президента США Джо Байден заявив, що смерть Олексія Навального нагадує американцям про те, що США має продовжувати фінансувати Україну.

Про це він заявив на пресконференції у Білому домі.

«Ця трагедія нагадує нам, що стоїть на кону. Нам необхідно продовжувати фінансувати Україну, щоб Україна могла захистити себе від жахливої агресії Путіна. Від його злочинів», — сказав Джо Байден.

Президент США нагадав, що Сенат більшістю голосів проголосував за цей законопроєкт. Далі він додав, що історія спостерігає за Палатою представників і якщо США не зможуть підтримати Україну в цей критичний момент, історія не забуде цього. Байден сказав, що це увійде в історію і матиме величезні наслідки.

«Час йде. Годинник тікає. Усі ми маємо розуміти, що маємо справу з Путіним», — заявив президент США.

Як відомо, російський опозиційний політик Олексій Навальний помер у виправній колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Російська влада стверджує, що він відчув себе погано після прогулянки і майже одразу знепритомнів. До нього у колонію терміново прибули медпрацівники, а також співробітники викликали екіпаж швидкої допомоги. Реанімація не допомогла, лікарі лише констатували факт. Причини смерті встановлюються.

Дивитись повну версію