США оголосили про пакет допомоги на $7,9 млрд – Зеленський

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Офіс ПрезидентаВолодимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Офіс Президента

США надасть Україні оборонну допомогу на загальну суму  7,9 мільярда доларів та запровадження санкцій проти Росії.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський

«Вдячний Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу США та його обом партіям, республіканцям і демократам, а також усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення про надання Україні значної оборонної допомоги на загальну суму 7,9 мільярда доларів США та запровадження санкцій проти Росії», — написав Володимир Зеленський.

Також президент подякував Сполученим Штатам за надання додаткової батареї ППО Patriot, інших засобів протиповітряної оборони та перехоплювачів, безпілотників, ракет великої дальності та боєприпасів класу «повітря – земля».

«Також ціную рішення розширити програми з підготовки більшої кількості наших пілотів для польотів на F-16, а також рішучі санкції, запроваджені для подальшого обмеження здатності Росії фінансувати свою агресію проти України», — додав він.

Нагадаємо, що у червні 2024 року країни «Великої сімки» погодили виділення Україні 50 мільярдів доларів. Кошти передаватимуть із доходів від заморожених російських активів.

Також повідомлялося, що держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про виділення додаткових двох мільярдів доларів допомоги Україні.

Дивитись повну версію