Як вчити англійську мову з нуля в дорослому віці

Вивчення іноземної мови в будь-якому віці є водночас захопливим та процесом, що вимагає зусиль. Однак, для багатьох дорослих, особливо тих, хто починає вчити англійську мову з нуля, це може стати справжнім викликом. Гарна новина в тому, що з правильним підходом, терпінням та відданістю, кожен, незалежно від віку, зможе досягти успіху у вивченні іноземної.

Насправді, дорослі мають багато переваг у вивченні англійської, наприклад, краща самоорганізація, мотивація, знання інших мов тощо. Додайте до цього правильно підібраний мовний курс та ефективну самостійну практику — і перші кроки до бажаного рівня мови зроблені! В блозі Green Forest ми вже ділилися правилами як англійську мову вчити з нуля, нижче розглянемо лайфхаки для початківців.

Правильно підібрані курси та самостійна практика допомагають швидше досягти бажаного рівня та впевненіше використовувати англійську на практиціПравильно підібрані курси та самостійна практика допомагають швидше досягти бажаного рівня та впевненіше використовувати англійську на практиці

Як вчити англійську мову з нуля: поради для новачків

Як ми зазначили вище, вивчати мову можна в будь-якому віці — головне визначити для себе ефективні методи. Лайфхаки для початківців як вчити англійську мову з нуля:

  • Практикуйте всі аспекти одночасно. Не зациклюйтесь на вивченні слів чи правил граматики. Вивчайте нові слова та вирази, вдосконалюйте навички аудіювання, читання, письма та мовлення одночасно. Наприклад, слухайте аудіокниги з простою лексикою, дивіться фільми та серіали в оригіналі з субтитрами тощо.

  • Поєднуйте вивчення з хоббі чи цікавими заняттями. Вивчайте англійську мову, роблячи те, що вам подобається. Наприклад, якщо ви полюбляєте готувати, знайдіть нові рецепти англійською мовою на Youtube. Так ви зможете одночасно вивчити нові тематичні слова, попрактикувати аудіювання та цікаво провести час.

  • Використовуйте мову в реальному житті. Не важливо, чи ви обрали навчання онлайн, чи офлайн, важливо використовувати англійську в реальних ситуаціях. Читайте книги та статті, переглядайте пости чи відео в соціальних мережах, слухайте англомовні пісні та подкасти, дивіться навчальні чи розважальні відео на Youtube тощо.

  • Зробіть вивчення мови цікавим. Виберіть теми, які вам цікаві, і знайдіть способи зробити вивчення мови веселим. Ви можете використовувати мовні ігри, онлайн-тренажери та застосунки, квізі та інші інтерактивні ресурси.

  • Почніть думати англійською. Наприклад, подумки описувати речі, що вас оточують, або події, які ви пережили за день. Це можна робити під час прогулянки, перед сном, дорогою на роботу тощо. Це допоможе знаходити слова, які ви точно вчили, але забули, розвивати мислення.  

І головне — не бійтеся помилок. Вони є невід'ємною частиною вивчення мови. Не очікуйте, що ви заговорите англійською як носій мови за один день. Ставте перед собою невеликі, реалістичні цілі, які допоможуть йти вперед.



Дивитись повну версію