Миколаївській облраді вчергове не вистачило голосів для присвоєння обласній бібліотеці імені поета Кременя

11:32, 14 вересня, 2023

Депутати Миколаївської обласної ради не підтримали рішення про внесення до порядку денного надання обласній універсальній науковій бібліотеці ім'я поета Дмитра Кременя.

Про це стало відомо в ході онлайн-сесії сьогодні, 14 вересня, пишуть «НикВести».

На початку засідання до депутатів звернулась Вікторія Москаленко з проханням включити питання про перейменування бібліотеки.

— Чомусь думали, що це питання дуже важливе для Миколаєва, Миколаївщини. Дуже важливо для того, щоб ми на 100% були впенені, що Миколаїв є укаїнський, і що це питання буде поставлено на порядок денний. Не побачили цього, на жаль. В цьому році 70-річчя поета, який прожив своє життя на Миколаївщині. Вулиця, де знаходиться бібліотека, перейменована на Маріупольску, хоча це технічне питання. Не ставиться питання основне, — сказала Вікторія Москаленко

Проте питання не набрало необхідну кількість голосів  — за нього проголосували всього 20 депутатів, 13 утримались.

Напередодні уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав депутатів Миколаївської обласної ради присвоїти обласній універсальній науковій бібліотеці ім'я видатного поета, його батька Дмитра Кременя.

Тоді під час засідання сесії 9 березня 14 депутатів обласної ради не підтримали рішення з перейменування. 

Як відомо, в 2023 році святкується 70-річчя миколаївського поета Дмитра Кременя.

Миколаївський академічний художній драматичний театр розпочав гастрольний тур по містам України. Одна з вистав акторської трупи, «Земний монолог», саме поетові.

Дмитро Дмитрович Кремінь був видатним миколаївським поетом, публіцистом, заслуженим діячем культури, лауреатом премії імені Тараса Шевченка. Про його смерть стало відомо 25 травня 2019 року.

11:32, 14 вересня, 2023
View full version