У Миколаєві відкрили XII+I театральний фестиваль «Homo Ludens»

1 жовтня Миколаївський академічний художній драмтеатр відкрив 101-й театральний сезон та фестиваль «Homo Ludens» (Людина, що грає). 

Про це повідомили у пресслужбі нардепа Олександра Гайду. 

Міжнародний театральний фестиваль Homo Ludens вперше провели у 2006 році. Тому цей захід, каже директор Миколаївського драмтеатру Артем Свистун, для міста став вже традицією.

Цьогоріч до фестивалю долучилися ще й театральні колективи з усіх куточків України. Також до заходу в онлайн форматі долучаться і закордонні театральні колективи з Польщі, Болгарії, Литви, Грузії. 

– На жаль, війна триває, однак завдяки нашим захисникам ми маємо можливість провести цей традиційний театральний фестиваль. Однак все ж таки російська агресія внесла свої корективи. Ми розуміємо, що безпека має бути на першому місці. Тому під час повітряних тривог ми призупинятимемо вистави, а деякі гості нашого фестивалю – театральні колективи інших областей та країн – показуватимуть свої вистави онлайн, – зауважив Артем Свистун.

Також під час відкриття фестивалю народний депутат Олександр Гайду нагородив колектив миколаївського театру за заслуги перед українським народом Грамотою Верховної Ради України. 

– Дуже символічно, що це театральне дійство проходить саме у нашому незламному Миколаєві. Театр – дуже важлива складова будь-якої культури. Особливо в ці важкі часи, коли Україна виборює свою свободу, вистави підтримують дух нашого народу. Вітаю всіх з початком фестивалю та бажаю гарного настрою та позитивних емоцій, – підкреслив Олександр Гайду. 

Фестиваль відкрила вистава від Миколаївського драмтеатру «Наше містечко» за однойменною п'єсою американського драматурга Торнтона Уайлдера. Фестивальна програма насичена подіями у різних форматах і триватиме ще тиждень – до 8 жовтня.

Дивитись повну версію