Донори придбали для «Миколаївводоканалу» 20 дизельних генераторів: влітку КП скасувало тендер на їх покупку

9:24, 25 вересня, 2023

У Миколаєві після скасування тендеру на закупівлю 20 дизельних генераторів для водоканалу одна з донорських організацій придбала їх для підприємства. 

Про це директор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко розповів у коментарі «НикВести».

Як відомо, в липні «Миколаївводоканал» оголосив тендер на придбання 20 дизельних генераторів на 10,7 мільйона гривень, щоб бути підготовленими до непередбачуваних ситуацій. Проте грошей на закупівлю у КП не було. Через декілька днів після публікації тендер скасували за відсутності подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт чи послуг.

— Після того, як ми оголосили тендер буквально на наступному тижні до нас звернулись донори. Тендер ми оголосили, щоб у нас були договори, адже якщо нам не вистачить генераторів, ми повинні були мати закупівлю. Тому що тендерна процедура від заявки до підписання договору складає від 20 до 40 днів. Донори згодились нам поставити генератори, яких нам не вистачало. На сьогодні це питання вирішено, тому ми скасували тендер, – сказав Борис Дуденко.

Варто зазначити, що 10 квітня цього року Миколаїв отримав від партнерів 9 генераторів різної потужності та три анестезіологічні станції. Генератори будуть встановлені на точках видачі питної та очищеної води, щоб вони працювали автономно.

Також у січні цього року благодійники передали комунальному підприємству «Миколаївводоканал» потужний дизельний генератор. Його вартість складає 400 тисяч доларів.

У грудні минулого року Німеччина передала Миколаєву 4 генератори потужністю 715, 410 та 630 кВт.

Нагадаємо, що управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради 6 лютого цього року без торгів замовило у компанії «Даріоз Опті» генераторів на 11,74 мільйона гривень.

Раніше комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» оголосило тендер на закупівлю 18 потужних генераторів очікуваною вартістю у 9 мільйонів 999 тисяч 900 гривень. Проте торги було відмінено.

9:24, 25 вересня, 2023
View full version