Миколаївська обласна станція переливання крові отримала сучасне обладнання

У середу, 27 вересня, управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS) у співпраці з данською фармацевтичною компанією Novo Nordisk передали Миколаївській обласній станції переливання крові нове обладнання.

Про це повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Зазначається, що отримане обладнання включає систему обробки донорської крові, автоматичний екстрактор компонентів крові, систему аферезу та інші необхідні прилади, що використовуються для автоматизації різних етапів обробки крові.

За словами директора закладу Валерія Чинякова, з початку повномасштабного вторгнення попит на компоненти крові значно збільшився, тепер нове оснащення покращить продуктивність. 

«Це обладнання не тільки допоможе нам впоратися із поточною ситуацією, а й стане значним довгостроковим вкладом у сферу охорони здоров'я регіону», — зауважив він.

Крім того, Віталій Кім обговорив з керівництвом підприємства шляхи підвищення якості надання послуг. 

«Наша мета – забезпечити жителів області високоякісною медичною допомогою. Тому робота не обмежується лише наданням обладнання, це також спільні зусилля та пошук способів оптимізації процесів», — наголостив начальник ОВА.

Раніше повідомлялося, що протягом 2022 року заклади охорони здоров’я у Миколаєві отримали гуманітарну допомогу на суму 442 мільйона гривень.

Дивитись повну версію