Лікарні Миколаєва отримали від благодійників апарати УЗД та медикаменти

Миколаївські медзаклади отримали допомогу від Міжнародної гуманітарної організації підрозділу INTERSOS в Україні. 

У Миколаївській міській раді повідомили, що три апарати УЗД, медикаменти та інсулін надійшли до лікарень № 1, 5 та пологового будинку №3.

«Устаткування покращить якість діагностики пацієнтів з кардіологічною патологією, вагітних та інших хворих. Зокрема, дозволить виконати акушерсько-пренатальний скринінг, сонографію серця для виявлення вроджених вад розвитку», — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що дві миколаївські лікарні підписали меморандуми про співпрацю з провідними світовими клініками.

Як відомо, співпраця в рамках міжнародного медичного партнерства передбачатиме:

  • Залучення іноземних фахівців до роботи безпосередньо в Україні.
  • Обмін знаннями та досвідом під час стажувань. Проведення спільних наукових досліджень, науково-практичних конференцій, освітніх заходів.
  • Менторинг та телемедичні консультації. Кращі фахівці, як з однієї, так і з іншої сторони, зможуть проводити огляди пацієнтів за допомогою телемедичних ресурсів.
  • Написання спільних заявок на проектну/дослідницьку діяльність, обмін знеособленими даними для проведення досліджень, написання спільних наукових публікацій.

Також нагадаємо, що у Миколаєві готують документацію для майбутнього будівництва кластерної лікарні на 3-й Слобідській. Наразі завершують відпрацювання медичного завдання.

Дивитись повну версію