Миколаївському обласному центру онкології передали рентген-апарат для безопераційного лікування пухлин

18:40, 31 жовтня, 2023

Миколаївському обласному центру онкології передали близькофокусний рентген-апарат, який може видаляти доброякісні та злоякісні пухлини без хірургічного втручання.

Про це пишуть «НикВести».

За словами головного лікаря обласного центру онкології Дмитра Лагочева, необхідність у близькофокусному рентген-апараті виникла ще у 2021 році, оскільки в медзакладі був застарілий та малоефективний апарат.

Новий рентген-апарат був придбаний у 2022 році за кошти держсубвенції за сприяння народного депутата Олександра Гайду. Однак через складні обставини, пов'язані з війною, його не вдалося встановити раніше. Для роботи з цим обладнанням також потрібно було підготувати лікарів.

— Головний лікар онкоцентру Дмитро Лагочев ще у 2021 році сказав, що йому потрібний близькофокусний рентген-апарат. Ми його придбали ще у 2022 році, але за час війни його не могли встановити. Потрібно було зробити ремонт приміщення, а також навчити лікарів працювати з цим апаратом. Це унікальний апарат, який може лікувати і злоякісні, і доброякісні пухлини. Дуже багато пацієнтів чекали на цей апарат для того, щоб лікувати свої захворювання без хірургічного втручання. Під час коронавірусу та війни люди не перестали хворіти на це жахливе захворювання і в принципі кількість людей тільки збільшуються, бо з інших районів переїхали переселенці, які також лікуються в онкоцентрі Миколаєва, — прокоментував нардеп Олександр Гайду

Пацієнтам, які мають злоякісні новоутворення, надаватиметься безкоштовна терапія, в той час, як лікування інших захворювань буде платним.

Зазначається, що наразі рентген-апарат працює в тестовому режимі, проте через два тижні він повинен працювати на повну потужність.

Нагадаємо, що у Миколаєві за 9 мільйонів гривень планують капітально відремонтувати приміщення обласного центру онкології. Йдеться про ті приміщення закладу, де пацієнти проходитимуть хіміотерапію та де встановлюватиметься сучасне обладнання для цього.

Відповідні торги 18 вересня оголосив Департамент капітального будівництва Миколаївської ОВА. Підрядник повинен буде виконати капітальний ремонт приміщень  до 29 лютого 2024 року, зокрема встановити сучасне освітлення, вентиляційну систему, системи опалення та кондиціонування.
18:40, 31 жовтня, 2023
View full version