Зеленський обговорив із премʼєром Норвегії захист мореплавства та українських міст від дій РФ

17:31, 13 грудня, 2023

Президент України Володимир Зеленський обговорив із премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере питання міждержавної співпраці, а також захисту вільного мореплавства в контексті дій РФ у Чорному морі.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму телеграм-каналі.

«Сьогодні разом із Премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере обговорили те, що важливо для нас обох, загальний перебіг цього дня і нашу двосторонню роботу — України з Норвегією. Підтримку українських воїнів, продовження нашої роботи для захисту вільного мореплавства в контексті спроби Росії заблокувати Чорне море й наші порти, захист наших міст від терору. Дякую всьому уряду й парламенту Норвегії та всьому норвезькому суспільству!», — написав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що Норвегія є одним з лідерів у підтримці України.

«Ваші рішення та дії є не просто вчасними та вагомими — вони є прикладом для інших, прикладом лідерства», — наголосив президент України.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський, сьогодні, 13 грудня, прибув до Норвегії з раніше неоголошеним візитом, щоб обговорити підтримку захисту України від російського вторгнення.

Також, під час зустрічі Уряд Норвегії оголосив про додаткову фінансову та гуманітарну допомогу Україні на суму 800 мільйонів доларів.

17:31, 13 грудня, 2023
View full version