Бойовики «ДНР» заявили про смерть полоненого громадянина Великобританії

Бойовики самопроголошеної «ДНР» повідомили про смерть в полоні британця Пола Урі. Він буцімто помер «від хвороб та стресу».

Інформацію за повідомленнями росЗМІ оприлюднила Дар’я Морозова, котра називає себе уповноваженою з прав людини «ДНР».

За її словами, Пола Урі затримали у квітні, коли він намагався прорватись через блокпост бойовиків. Британця начебто намагались обміняти, але відповіді від Лондона не отримали. Морозова також розповіла, що рідна країна не передала своєму підданому через Червоний хрест потрібні йому ліки.

«Полу Урі було надано відповідну медичну допомогу, але з огляду на діагнози та стрес, 10 липня він помер», — заявила псевдоомбудсменка.

Бойовики заявляють, що Пол Урі буцімто займався рекрутингом та навчанням у ЗСУ та керував бойовими операціями. До того, як приїхати в Україну він, за їхніми словами, воював у Афганістані, Іраку та Лівії. За освітою був професійним військовим. При цьому він начебто мав цукровий діабет, серцево-судинні захворювання та ураження дихальної системи.

Нагадаємо, 9 червня «суд» невизнаної так званої «ДНР» засудив іноземців, які воювали на боці України в Маріуполі, до страти.

Дивитись повну версію