«Миколаєву були б непереливки», — командир морпіхів розповів, чому важливо було обороняти Маріуполь

Якби українські військові відмовилися від оборони Маріуполя і самовіддано не давали відсіч окупантам, то, ймовірно, російські війська сьогодні стояли б вже десь біля Одеси, а щодо оборони Миколаєва питання б не стояло.

Про це розповів Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського Віктор Сікоза в сюжеті, опублікованому Генштабом ВСУ.

За його словами, Маріуполь дав змогу українським військовим перегрупуватися, наростити зусилля для оборони на інших не менш важливих напрямках.

— Якби ми Маріуполь не обороняли, то противник, я вважаю, вже був би десь під Одесою, і за оборону Миколаєва навіть би питання не стояло. Якщо би вся та орда, що була навколо Маріуполя, пішла по цьому коридору (це Мелітополь та Херсон), я вважаю, що в Миколаєві було б зовсім не перелевки, – розповів також Віктор Сікоза.

Віктор Сікоза підкреслює, що велика мета наших захисників – це перемога. І, за словами військового, це не лише вибити ворога з Херсону та інших зайнятих у 2022 році міст та селищ, а й повернути Крим.

Раніше повідомлялося, що якби росіянам вдалося закріпитися в аеропорту «Миколаїв», то вони змогли б облаштувати там плацдарм для наступу на місто та його повного захоплення. Миколаїв ризикував повторити долю Маріуполя.

Дивитись повну версію