В Миколаївській області через обстріли росіян дістала поранення 8-річна дівчинка

25 липня внаслідок обстрілу окупантами Миколаївського району Миколаївської області отримала поранення 8-річна дівчинка.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

В Миколаївській ОВА відзначили, що мова йде про село Мішково-Погорілово. Внаслідок обстрілів пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, електро- та газопостачання. Частково зруйновані та пошкоджені житлові будинки, автотранспорт. Також виникла пожежа двоповерхового житлового будинку.

Всього за 5 місяців повномасштабної війни на Миколаївщині постраждали 55 дітей.

Більше ніж 1044 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації, з них загинули — 358.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 362, Харківській - 194, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Миколаївській - 55, Херсонській - 54, Запорізькій - 40.

Також стало відомо, що 18 липня внаслідок артилерійського обстрілу ворогом м. Гірник Донецької області травмовано 17-річного хлопця.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2188 закладів освіти. З них 221 зруйновано повністю.

Нагадаємо, надвечір 23 липня російські війська нанесли ракетні удари по Миколаєву. В результаті атаки постраждав один з районів міста.

Дивитись повну версію