У Маріуполі будівельникам наказали не діставати трупи зі зруйнованого драмтеатру, а просто бетонувати зверху

У Маріуполі окупаційна влада взялася відновлювати розбомблений драмтеатр. Будівельникам, які проводять роботи,  наказали не діставати трупи зі зруйнованої будівлі, а просто бетонувати зверху. Проте трупний запах пробивається крізь шар бетону.

Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі російський журналіст-опозиціонер Олександр Невзоров.

Він зазначив, що російські будівельники «ломанулися в Маріуполь на розпилювання величезних бюджетів «відновлення»». Будівельникам наказали не піднімати галасу й не витягувати знайдені трупи, а «тихо бетонувати».

— Мені пишуть старі приятелі, ще з того, мого минулого пітерського життя. Це будівельники, які ламанулися до Маріуполя на розпилювання величезних бюджетів «відновлення». Пишуть: «Тиждень кукуємо, сидимо склавши лапки, ці тупарі не везуть хлорку. Без хлорки аж ніяк. Де великі скупчення трупів (театр) там треба хлорку і тільки потім бетон, якщо просто лити бетон на трупи сморід якось пробивається навіть через товстий шар бетону. Коли знаходимо скупчення наказують шум не піднімати, трупи не витягувати, а тихо бетонувати, — повідомив Олександр Невзоров.

Нагадаємо, що 16 березня 2022 року російський літак скинув бомбу на будівлю драматичного театру в Маріуполі, де переховувалися сотні мирних жителів. Уламками завалило вхід до бомбосховища.

Розслідування Associated Press зазначає, що напад росіян на Драмтеатр у Маріуполі насправді був набагато смертоноснішим, ніж передбачалося, внаслідок чого загинуло близько 600 людей усередині та зовні будівлі.

Дивитись повну версію