Під час окупації Снігурівки російські військові викрадали та допитували дітей

17:12, 03 грудня, 2022

Російські військові в окупованій Снігурівці, що на Миколаївщині, вдавалися до катувань не лише дорослих, а й дітей. Про це журналістам розповіла 15-річна Настя, яку разом з подругою окупанти викрали і зачинили у підвалі на чотири доби без їжі та води. 

Про вчинені злочини проти українців армією РФ йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо»: «Заплановані знущання: під час окупації Снігурівки росіяни за списками вивозили людей до катівень»

— 7-го чи 8-го числа мене і мою подругу викрали росіяни та вивезли на елеватор у підвал. Без їжі та води ми сиділи там 4 дні, — згадує дівчинка.

Солдати Російської Федерації викрали підлітків і погрожували відрізати дівчатам пальці, якщо ті не нададуть інформацію про українських військових.

— Вони хотіли дізнатися про ЗСУ, про військових… Ми кажемо, що нічого не знаємо, а вони: «давайте кажіть, бо ми вам пальці повідрізаємо». Після того вони поїхали і більше не приїжджали, — говорить Настя.

Діти протягом кількох днів намагалися самостійно вибратися з підвалу.

— Ми два дні виламували двері, але не змогли. Потім під вечір ми почали їх довбати, довбати, ну і виламали, — згадує дівчина.

Настя розповіла, що військові РФ викрали ще двох дівчат, про місце перебування яких досі нічого невідомо.

— Було таке (викрадення жінок і дітей, — прим.), нечасто, рідко… У нас йшло 2 дівчини, то їх викрали і досі немає, — каже Настя.

Також дівчина не знає, де знаходиться її друг Віталій, якого росіяни побили за те, що він вивісив прапор України.

— Коли наш Віталя, ну, у нього прізвисько Кабан, на вишку повісив прапор, і вони (росіяни, — прим.) розстріляли цей прапор, і пів хати залишилося у бабусі на Шевченка (вулиця у Снігурівці, — прим.). І цього Віталю побили, ми не знаємо, де він зараз, — говорить Настя.

Нагадаємо, жителі нещодавно звільненої Снігурівки розповіли про те, як їх катували російські окупанти, як грабували місто і чим погрожували.

17:12, 03 грудня, 2022
View full version