«Озеро фекалій у підвалі»: мешканці миколаївської багатоповерхівки поскаржились на «Місто для людей», яке не відремонтувало каналізаційну мережу

У миколаївській багатоповерхівці по вулиці Космонавтів, 86 сталася аварія на каналізаційній мережі, нечистоти стікають у підвал будинку. Через сморід почали хворіти люди.

Про це в Facebook на сторінці «Contact Center при Миколаївській міській раді» розповіла мешканка будинку Наталя Мітковська.

За її словами, будинок обслуговує компанія «Місто для людей Миколаїв». Жінка зазначає, що каналізаційна мережа у будинку аварійна не перший рік, але управляюча компанія не реагувала на чисельні звернення людей.

— Керівна компанія «Місто для людей» ігнорує заявки мешканців на ремонт каналізаційної мережі понад два роки. Неодноразово мешканцями подавалися заявки на ремонт, МДЛ не виконує своїх зобов'язань, — пише вона.

Наталя Мітковська наголошує, що через аварійний стан мережі, каналізаційні відходи почали стікати у підвал, проте й досі аварійна служба «Міста для людей» на виклики не реагує.

— Сморід, антисанітарія, хвороби. У будинку катастрофічна ситуація – не працює каналізація. Фекальні стоки скупчуються у підвалі будинку. У підвалі фекалії утворили озеро завглибшки близько метра. У квартирах через аварію нестерпний сморід. Антисанітарія. У результаті недбалого, протилюдського ставлення керівництва МДЛ, мешканці будинку не можуть жити у своїх квартирах, — скаржиться вона.

За словами жінки, у будинку почали хворіти люди, а в під’їзді від смороду виїдає очі. Мешканці будинку просять представників влади та правоохоронні органи відреагувати на ситуацію та змусити управляючу компанію виконувати свої зобов’язання.

— З метою захисту прав та інтересів споживачів житлових та комунальних послуг прошу департамент ЖКГ, мера, юристів міської ради, всіх відповідальних осіб, депутатів розібратися в ситуації, зобов'язати компанію МДЛ виконати ремонт каналізаційної мережі, підготувати та надіслати звернення до прокуратури за невиконання своїх обов'язків компанії МДЛ. В іншому випадку мешканці будуть змушені приймати складні рішення, ми хочемо жити. Люди на гарні, терпіння більше немає,—  пише жінка.

Раніше повідомлялося, що в центрі Миколаєва робітники кафе зливала нечистоти у дощову каналізацію.

Дивитись повну версію