«Поганий запах мала ця контора», — захисник розповів, ким виявився агент ФСБ, якого затримали у Миколаєві

Лідер громадського формування «Бузький гард», який нині служить у ЗСУ, Ілля Зелінський розкрив особу затриманого у Миколаєві Службою безпеки інструктора з тактичної підготовки.

За його словами ним виявився Ростислав Діденко, інструктор центру спеціальної підготовки «Вимпел».

Як повідомлялося, агент ФСБ під прикриттям тренувань українських захисників \збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території південного регіону. У першу чергу російською спецслужбою йому ставилися завдання — виявити місця базування іноземного озброєння та складів з боєприпасами ЗСУ.

Для збору відомостей він «в темну» використовував діючого українського військовослужбовця та передавав отримані відомості представнику ФСБ.

— Тепер я трохи базану про те хто ж цей інструктор. Власне придивитись на них (кому треба) казав ще до повномасштабної, поганий запах мала ця контора, що складала з себе пристарілу тусовку антимайданівця, колишнього (з його слів) спецпризначенця Юри Діденко, який постійно тренував дітей тактичній підготовці, організовував страйкбольні заходи. Власне ця ху@ня, що здавала (інформацію росіянам, — прим.) і виявився син цього «інструктора», — написав Ілля Зелінський.

Він додав, що остання назва цього клубу була «Вимпел». Вони співпрацювали з адміністраціями, виступали на масових заходах, мали доступи до військових частин. Тривалий час клуб тренувався на території  ПТУ №21, мав фінпідтримку від кількох партій.

— Самі «тактикульщики» ходили по формі нон-стопом проте в армію йти не збирались, ще тоді казав що майбутні підор@си ,проте «дехто» вважав повномасштабку чимось міфічно-фантастичним, тому «ну какие диверсанты»? — додав Ілля Зелінський.

Нагадаємо, працівники миколаївського ДБР повідомили про підозру підприємцю з Нової Каховки, який співпрацював з росіянами під час тимчасової окупації Херсонської області.

Раніше повідомлялося, що колаборант зі Снігурівки в Миколаївській області намагався дати правоохоронцям хабар в розмірі тисячі доларів, щоб «налагодити з ними контакт» та пом’якшити хід слідчих дій.

Дивитись повну версію