На Миколаївщині упіймали ще одного любителя Росії, який виправдовував дії країни-агресора

Правоохоронці оголосили підозру мешканцю села Станіславчик Первомайщини, який поширював пости, що містять заперечення збройної агресії РФ.

Про це повідомили у поліції та прокуратурі Миколаївської області.

У ході розслідування правоохоронці з’ясували, що зловмисник на власній сторінці у соціальній мережі поширював матеріали, які містили виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії країни-агресора.

За місцем проживання фігуранта поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого знайшли  мобільний телефон, в якому містились докази злочинної діяльності. Вилучений гаджет слідчі направили на проведення експертних досліджень.

Санкція статті (ч. 2 ст. 436-2 КК України)передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що чоловік, який коригував ракетні удари по Миколаєву російськими крилатими ракетами «Калібр», отримав 11,5 років за гратами.

Раніше до восьми років позбавлення волі засудили жителя Миколаєва, який коригував ракетні удари російських загарбників по закладах освіти.

Дивитись повну версію