Мешканка Миколаївщини передавала РФ дані про розташування ППО, її заарештували

Слідчий суддя Центрального районного суду Миколаєва Іван Дірко взяв під варту мешканку одного з сіл Миколаївського району, підозрюваній у співпраці з РФ.

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду.

Відповідно до матеріалів справи, підозрювана, використовуючи Telegram, листувалася зі своїм сином. Останній є екс-співробітником ліквідованого спецпідрозділу «Беркут», наразі проживає в окупованому Севастополі, де працює в поліції.

Він попросив надавати йому інформацію про переміщення та дислокацію підрозділів ЗС України, на що остання погодилась. В подальшому, вона здійснювала збір та передачу інформації про розташування частин ЗС України, зокрема підрозділів протиповітряної оборони. Її син, в свою чергу, надавав отримані дані невстановленому представнику генштабу ЗС РФ.

У судовому засіданні захисник просив суд обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою, оскільки підзахисна має міцні соціальні зв’язки і не має наміру переховуватись чи продовжувати вчиняти кримінальне правопорушення. Підозрювана погодилась із думкою захисника.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваній запобіжній захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як повідомлялося раніше, жінку затримала СБУ.  Там повідомили, що вона також допомагала росіянам готувати ракетні удари по адмінбудівлях на території області.

Дивитись повну версію