Нардеп Гетманцев повідомив про замах на заступника голови податкової служби

Учора, 17 серпня, був скоєний замах на вбивство виконувача обовʼязків заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, напад стався в центрі міста (місто він не вказав, однак, імовірно, йдеться про Київ) о 7:50. Замовниками депутат називає «схемщиків», що втратили «бізнес» та «перейшли межу».

Данило Гетманцев зазначив, що Євгена Сокора вдалося врятувати завдяки злагодженим діям співробітників Департаменту карного розшуку Національної поліції. Виконавці були затримані та дають покази на замовників.

На сайті Державної податкової служби України вказано, що Євген Сокора є виконувачем обов'язків заступника голови ДПСУ, має VI ранг державного службовця (найвищий — I ранг, найнижчий — IX). В ЗМІ пишуть, що у червні було вказано про те, що Євген Сокур представляв напрями цифровізації ДПС.

А за даними журналістів програми «Гроші», Євген Сокур брав участь у відборі на посаду очільника департаменту економічного аналізу, але не пройшов — 18 квітня 2022 року переможницею оголосили Марину Баряхтар. Однак через три дні вона, як стверджується, відмовилася від посади. Відтак переможцем оголосили Сокура, у якого не було досвіду. А вже 7 травня, через п'ять днів, його призначили виконувачем обовʼязків голови ДПС.

Нагадаємо, що слідчі затримали мешканця Кривоозерської територіальної громади, який намагався вбити свою співмешканку.

Дивитись повну версію