Атака на Псков: з'явились перші супутникові знімки пошкоджених літаків Іл-76 – фото

У мережі з’явилися перші супутникові знімки аеродрому в російському місті Псков, де після атаки безпілотників пошкоджено літаки Іл-76.

Їх опублікували «Схеми» з посиланням на знімки Planet Labs.

На знімках видно, що пошкоджено щонайменше два літаки типу Іл-76. Пошкодження літаків журналістам підтвердив і авіаексперт Анатолій Храпчинський.

«На супутниковому знімку ми бачимо, що ушкоджено поверхню біля крил, найімовірніше, дронами намагались влучити у паливні баки, які розміщені в тій частині літака. Але і це все одно [спричинить] виведення літака на капітальний ремонт, який займе щонайменше 2–3 місяці», ― пояснив він.

На одному зі знімків поблизу літака можна помітити два червоні автомобілі, схожі на пожежні, їх могли залучити для гасіння пожежі, кажуть «Схеми». 

Журналісти зазначають, що частину аеропорту, де могли розміщуватися інші ушкоджені Іл-76, не видно через високу хмарність.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох важких військово-транспортних літаків Іл-76 у Пскові.

У Російській Федерації заявили, що ввечері 29 серпня та в ніч проти 30 серпня безпілотні літальні засоби масовано атакували різні обʼєкти країни. Найпотужнішого удару було завдано по військово-цивільному аеропорту в Пскові.

Дивитись повну версію