На Миколаївщині за добу сталося 27 пожеж на відкритих територіях

Вчора, 30 серпня, миколаївські рятувальники загасили 27 пожеж, загальна площа яких сягала понад 18 гектарів.

Горіли господарські споруди, житлові будинки, літня кухня, пожнивні рештки, суха трава та чагарники, зазначають у ГУ ДСНС.

За словами вогнеборців, одна з пожеж виникла о 14:21 в селі Подолянка Вознесенського району. Зайнялася суха трава, вогонь став поширюватися на дворові та допоміжні споруди на території приватних домоволодінь. Вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу на площі 8000 квадратних метрів.

В результаті пожежі — знищено сім допоміжних споруд за двома адресами, дрова та паркан. Причина пожежі не відома.

Також учора у селі Сире Первомайського району вогонь від сухої трави перекинувся на господарську споруду.

Крім того, у селі Новопетровське Миколаївського району горів сухостій, де вогонь перекинувся на господарську споруду, що не експлуатується. 

«Рятувальники ліквідували пожежу та не допустили поширення вогню на три житлові будинки та одну господарську споруду», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на Миколаївщині надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Нещодавно, лише за добу в регіоні вигоріло 20 гектарів.

Перед тим миколаївські рятувальники майже добу довелося гасити пожежу в Андріївському лісництві.

Раніше повідомлялося, що з початку року на території Миколаївської області рятувальники зареєстрували 36 лісових пожеж загальною площею 50 гектарів. Однак, враховуючи останню, ця цифра збільшилася майже вдвічі. Тепер загальна площа лісових пожеж у Миколаївській області з початку року складає близько 90 гектарів.

Дивитись повну версію