2500$ за списання з війського обліку: затримано підозрюваного у хабарництві миколаївця

У Миколаєві затримали підозрюваного у вимаганні хабарів за зняття із військового обліку.

Про це повідомили у поліції Миколаївської області.

За інформацією правоохоронців, 23-річний миколаївець за  змовою з невстановленими посадовими особами одного з медзакладів міста вимагали гроші від призовників, які мали проходити військово-лікарську комісію.

У поліції зазначили, що підозрюваний був посередником, а за отримання медичних документів щодо зняття із військового обліку вимагав 2 тисячі 500 доларів.

«Після отримання хабара слідчі затримали фігуранта у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Гроші вилучили. Зловмиснику слідчі повідомили про підозру за частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 368 КК України «Пособництво в одержанні службовою особою, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища вчиненому за попередньою змовою осіб», —  йдеться у повідомленні.

Найближчим часом суд обиратиме затриманому запобіжний захід. За скоєне йому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що вчора, 4 вересня, правоохоронці повідомили про підозру військовозобов’язаному, який намагався підкупити посадовця й ухилитись від служби.

Також повідомлялося, що представник президента у Верховній Раді народний депутат Федір Веніславський запропонував скасувати відстрочку від мобілізації для однієї з категорій студентів.

Дивитись повну версію