На Миколаївщині через лісову пожежу здетонувала замінована галявина

Фото для ілюстрації

У Баштанському районі Миколаївщини сталася пожежа на лісовій галявині. Рятувальники та лісівники не могли її загасити через детонацію мін.

Про це повідомили в Південному лісовому офісі.

Пожежа спалахнула на території Мурахівського лісництва філії «Баштанське лісове господарство». Протягом 30 хвилин пожежа охопила 3,2 гектари.

«Активних дій щодо гасіння пожежі лісівники та рятувальники вжити не мали можливості через замінування території. Загоряння спровокувало детонацію вибухонебезпечних предметів. Внаслідок вибухів пожежа перекинулася ще на два виділи площею 2,8 гектара та 4,5 гектара. «Протягом всього часу лісова та пожежна охорона вела спостереження і вживала заходи, щоб вогонь не перекинувся через польову дорогу, що могло збільшити площу загоряння», — зазначили лісівники.

Вони нагадали, що на території Мурахівського лісництва протягом 2022 року тривали активні бойові дії. Внаслідок цього 2660 гектарів лісництва засмічено вибухонебезпечними предметами — відвідування лісових насаджень категорично заборонено.

Нагадаємо, протягом 12 вересня вогнеборці ліквідували 12 пожеж на відкритих територіях Миколаївської області та одну на території полігону твердих побутових відходів.

Дивитись повну версію