В Італії через падіння винищувача на автомобіль загинула 5-річна дівчинка

В Італії розбився літак Військово-повітряних сил країни, впавши на автомобіль. Винищувач тренувався, готуючись до авіашоу. Унаслідок падіння загинула п'ятирічна дівчинка, а її брат і батьки зазнали поранень.

Про це повідомили італійські ANSA, La Stampa та L'Identità.

Авіатроща сталася ввечері 16 вересня в районі аеропорту в Турін-Казелле. За попередніми даними, літак упав на злітно-посадкову смугу, і внаслідок вибуху зачепив автомобіль.

Унаслідок цього загинула 5-річна дівчинка, а її 9-річного брата, матір та батька з опіками доставили в медзаклади. Всі вони перебували в автівці, яку зачепило вибухом.

Пілот залишився живим, бо катапультувався із кабіни за секунди до вибуху. Його також доставили до лікарні для лікування опіків.

Винищувач мав брати участь в авіашоу на честь сторіччя заснування італійських ВПС, на яке чекали не менш як 4 тисячі глядачів. Однак через авіатрощу захід скасували.

За попередніми версіями, літак раптово втратив висоту і впав на землю відразу після зльоту. Військові джерела ANSA повідомили, що під час зльоту винищувач міг зачепити птах. La Stampa пише, що птахів була ціла зграя.

Літак належав Frecce Tricolori — демонстраційній пілотажній групі ВПС Італії. Винищувач мчав із чотирма іншими літаками у формі трикутника, серед яких він займав останнє місце в лівому хвості.

Нагадаємо, у Бразилії сталася авіакатастрофа: внаслідок падіння невеликого літака загинули 12 пасажирів та двоє членів екіпажу.

Дивитись повну версію