Після резонансу суд обрав суворий запобіжний захід для трьох колаборантів з Миколаєва

18:08, 20 вересня, 2023

Центральний районний суд Миколаєва обрав суворий запобіжний захід трьом мешканцям Миколаєва — 59-річному миколаївцю, який підозрюваній у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, його дружина та 55-річний мешканець Очакова, що поширював інформацію про рух, переміщення та розміщення ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду Миколаєва, передають «НикВести».

Зазначається, що 59-річний чоловік, який обіймав посаду фахівця Головного військового представництва МО України та здійснював свою діяльність на одному з миколаївських підприємств оборонної сфери, вступив у змову з представником РФ, з метою передачі йому інформації про місцеперебування військових об’єктів, техніки, особового складу ЗС України.

Згодом він залучив до цієї діяльності свою дружину, яка обіймала посаду завідувача відділення установи з надання соціальних послуг одного з Департаментів Миколаївської міської Ради та свого знайомого.

Також підозрюваний залучив до співпраці 55-річного мешканця м.Очаків.

Надалі правопорушники займались збором та передачею інформації про військові об’єкти у Миколаєві, Очакові, Черкасах, Вінницькій та Миколаївській областях. 

Зокрема, надавали інформацію про розташування систем ППО поблизу м.Миколаєва, паливних залізничних цистерн, місць ремонту військової техніки, документації, що стосувалась виконання замовлень з ремонту та обслуговування авіатехніки, дислокації особового складу, розташування гвинтокрилів ЗС України в одній з областей України, захисних укриттів.

Крім того, інформація надавалась із зазначенням географічних координат на мапі «GoogleMaps» з можливістю їх ідентифікації на місцевості.

Трьом фігурантам обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

Нагадаємо, що контррозвідка СБУ затримала зрадника, який працював на ФСБ РФ та готував ракетний удар по будівлях управління Служби безпеки та оборонного заводу у Миколаєві. 

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині судитимуть мешканця Баштанки, який здавав позиції ЗСУ ворогу та виправдовував збройну агресію РФ проти України.

Також СБУ у ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини затримала агента головного управління генштабу ЗС РФ. Ним виявився  мешканець Миколаївщини, який збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку.

18:08, 20 вересня, 2023
View full version