Росіяни вперше за 6 місяців атакували енергооб’єкти в Україні, — Укренерго

Вночі 20 та зранку 21 вересня росіяни вперше за 6 місяців атакували енергооб’єкти України. Було частково знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях.

Про це повідомили в «Укренерго».

Наразі роботу магістральних мереж в регіоні відновлено, триває заживлення побутових споживачів в мережах обленерго. Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги.

Зазначається, що зараз зарано робити висновки щодо початку  нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури.

Крім того, через бойові дії та з інших причин без світла залишається 398 населених пунктів. Крім наслідків ракетної атаки вранці, є пошкодження мереж через артилерійські обстріли в прифронтових районах: Донеччини, Запоріжжя,  Харківщини, Херсонщини, Сумщині. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.

Раніше повідомллося, що Офіс Генерального прокурора 20 вересня проводив обшуки в приміщенні НЕК «‎Укренерго»‎, проводилась виїмка договорів оператора розподілу з контрагентами, з якими компанія співпрацювала у 2019-2023 роках.Обшуки проводить Генеральна прокуратура на підставі ухвали Печерського районного суду від 30 серпня 2023 року. 

Дивитись повну версію