У 2023 році на Миколаївщині вигоріло 130 га лісу

З початку року рятувальники Миколаївщини загасили 58 пожеж у лісових масивах.

Так, за 9 місяців 2023 року в регіоні вигоріло 138 гектарів лісових насаджень, повідомили в ГУ ДСНС у Миколаївській області.

Рятувальники підкреслили, що основним фактором виникнення таких пожеж є необережне поводження з вогнем. Також значний відсоток відіграли обстріли області з боку російської армії.

В ДСНС відмітили найрезонансніші лісові пожежі, які виникли протягом року. Так, найбільше збитків було завдано внаслідок пожежі на території «Андріївського лісового урочища» 20-21 серпня, внаслідок якої знищено 50 гектарів лісу.

— Основними факторами, які ускладнюють гасіння таких пожеж є значні площі де відбувалися бойові дії залишаються замінованими, відсутність або віддаленість вододжерел і аномально суха та спекотна погода, — розповів заступник начальника відділу організації пожежно-профілактичної роботи ГУ ДСНС у Миколаївські області Сергій Гінджул.

Він також зазначив, що з початку року за самовільне випалювання сухої рослинності було складено вже 67 протоколів. Ще 24 протоколи виписали за порушення правил пожежної безпеки. Загалом, винуватці виникнення пожеж вже сплатили понад 275 тисяч гривень штрафів.

Нагадаємо, що ще у серпні площа вигорівщих лісових насаджень у Миколаївській області складала 50 гектарів. Так, усього за місяць пожежники Миколаївщини загасили 22 лісові пожежі площею 88 гектарів.

Дивитись повну версію